Αντιδράσεις και στους τοπικούς πυρήνες της ΝΔ φέρνουν οι διορισμοί των νέων διοικητών των Νοσοκομείων από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, διορισμοί που έγιναν στην πλειοψηφία τους με κομματικά κριτήρια και έφεραν στις ευαίσθητες αυτές θέσεις ανθρώπους που δεν είναι σχετικοί με θέματα της υγείας. 

Ads

Η πρώτη εσωκομματική αντίδραση έρχεται από τα Κύθηρα, όπου η πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Κυθήρων της ΝΔ, παραιτήθηκε – τόσο από την ηγεσία της τοπικής, όσο και από σύνεδρος του κόμματος – με άμεση ισχύ, διαφωνώντας κάθετα, όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της, με την τοποθέτηση του Διοικητή του Τριφύλειου Νοσοκομείου Κυθήρων. Κι αυτό, με γνώμονα, όπως λέει, «πάντα το συμφέρον των συμπολιτών» της. 

Η ανακοίνωση της προέδρου της τοπικής της ΝΔ

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, 

Μετά λύπης μου υποβάλλω την παραίτηση μου από πρόεδρος Δημ. Τ. Ο Κυθήρων καθώς και ως Σύνεδρος του κόμματος, με άμεση ισχύ.

Ads

Με σεβασμό στις αξίες της ΝΔ, την προσφορά μου επί δεκαπέντε συναπτά έτη τόσο ως απλός στρατιώτης αλλά και ως εκλεγμένη Πρόεδρος Τοπικής Οργάνωσης Κυθήρων και με γνώμονα πάντα το συμφέρον των συμπολιτών μου υποστηρίζοντας τις αποφάσεις της ηγεσίας, στην παρούσα χρονική στιγμή διαφωνώ κάθετα με την τοποθέτηση του Διοικητή του Τριφύλειου Νοσοκομείου Κυθήρων.

Ευχαριστώ δε από καρδιάς τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και τον απλό κόσμο που αν μη τι άλλο όλα αυτά τα χρόνια με στήριξαν με την ψήφο τους τιμώντας με σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο μου όχι άλλη μία υποψήφια αλλά τον δικό τους άνθρωπο.

Με εκτίμηση,
Αδαμαντία Π. Κορώνη»

Καταγγελία από τα Κύθηρα

Στο μεταξύ, χθες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ανέβασε στο facebook, μια καταγγελία που έλαβε από τα Κύθηρα και η οποία αναφέρει:

«ΓΝ – ΚΥ Κυθήρων “Τριφύλλειο”: αντικαθιστούν τον πετυχημένο Δκτή Δ. Μοιρασγεντή, που έχει την απόλυτη στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας, του δεξιού τοπικού Δημάρχου συμπεριλαμβανομένου (υπάρχει επιστολή του Δημάρχου στον Κικίλια από τον Αύγουστο) και επανατοποθετούν ως Διοικητή του Νοσοκομείου έναν ανεπάγγελτο ηλεκτρολόγο των ΤΕΙ (χωρίς κανένα σχετικό ένσημο), τοπικό ψηφοσυλλέκτη του Μιχαλολιάκου και του Κατσαφάδου που επί 4,5 χρόνια απλά περίμενε για να ξαναγίνει διοικητής χωρίς να δουλεύει… οι Κυθήριοι και κυρίως οι δεξιοί του νησιού ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις».