Στρατό στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ στέλνει το Πεκίνο που σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους χιλιάδες διαδηλωτές απειλώντας πλέον με στρατιωτική επέμβαση, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ. 

Ads

Η Κίνα όξυνε σήμερα ακόμη περισσότερο τον τόνο της έναντι των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, με αφορμή τον ξυλοδαρμό δύο Κινέζων από την ηπειρωτική χώρα στο αεροδρόμιο της πρώην βρετανικής αποικίας, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις αυτές «σχεδόν τρομοκρατικές». 

Τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κίνας έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο που παρουσιάζει θωρακισμένα να κινούνται προς το Σενζέν που βρίσκεται στα σύνορα με το Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε επίσης:

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώνονται καθημερινά εδώ και δυο μήνες με αφορμή σχέδιο νόμου της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, που θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα. Η ψήφιση του ανεστάλη, ωστόσο οι διαδηλωτές ζητούν την οριστική εγκατάλειψή του. Χθες συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ όπου ματαιώθηκαν οι πτήσεις και προκλήθηκαν επισόδεια. 

Ads

Η Κίνα σήμερα επανέλαβε ότι υποστηρίζει τις τοπικές Αρχές για την αυστηρή τιμωρία αυτών που ευθύνονται για τα όσα έγιναν στο αεροδρόμιο.