Εκτός φυλακής βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής – «φακελάκης», δέκα μόλις μήνες μετά τη σύλληψή του για τις εκβιαστικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε για να περνάει τους φοιτητές του στο ΤΕΙ Σερρών, όπου δίδασκε .

Ads

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ethnos.gr ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την προσφυγή του και ο καθηγητής βγήκε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός φυλακής είναι εδώ και μερικές μέρες και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου των Σερρών, μέσω του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γίνονταν οι πληρωμές.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του. Επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» σκόπιμα στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι πράγματι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση, ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων. Πέρα από τα οικονομικά ανταλλάγματα, ο καθηγητής «Φακελάκης», όπως τον αποκαλούσαν εδώ και χρόνια οι φοιτητές, κατηγορείται πως ζητούσε και σεξουαλικά ανταλλάγματα.