Η αντίστροφη μέτρηση για την τελετή απονομής των «Βραβείων Πινόκιο 2018» έχει ξεκινήσει και η αγωνία κορυφώνεται. Ποια ήταν τα «καλύτερα» Fake News της τελευταίας δεκαετίας;

Ads

To Tvxs γιορτάζει τα 10α «Fake News Free» γενέθλιά του και ανοίγει τον διάλογο για το φαινόμενο της εποχής, τα Fake News. Μια κρίση της ενημέρωσης και του δημόσιου λόγου που απειλεί τη Δημοκρατία.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου διοργανώνουμε μια μεγάλη εκδήλωση, στο Impact Hub Athens, κατά την οποία πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άνθρωποι των social media θα συζητήσουμε για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης των ψευδών και ψευδεπίγραφων ειδήσεων.

image

Ads

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 15:00 με την διαδοχική προβολή 4 ντοκιμαντέρ του «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» με θέμα τα Fake News σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Στις 20:00 θα γίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Fake News και Δημοκρατία», στην οποία θα καταθέσουν την εμπειρία και τις απόψεις τους ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο Νίκος Φίλης, η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Καραχάλιος, ο Γιώργος Αυγερόπουλος και ο Στέλιος Κούλογλου.

image

Η βραδιά θα κορυφωθεί με την απονομή των «Βραβείων Πινόκιο 2018» στα ελληνικά και διεθνή Fake News, όπως τα ψηφίσατε εσείς αλλά και η κριτική επιτροπή μας. Ήδη περισσότεροι από 35.000 αναγνώστες του Tvxs έχουν συμμετάσχει στην ψηφοφορία για τα καλύτερα Fake News των τελευταίων 10 ετών. Στο μεταξύ, η κριτική επιτροπή που αποτελείται από τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη, Δώρα Αυγέρη, Αγγέλα Νταρζάνου, Ανδρέα Παναγόπουλο και Αποστόλη Καπαρουδάκη συνεδριάζει για να βγάλει τους δικούς της νικητές.

Οι επιλογές ήταν δυστυχώς αμέτρητες. Η ομάδα του Tvxs αφού έβαλε στο τραπέζι δεκάδες Fake News, ψήφισε μεταξύ της και κατέληξε σε μία λίστα χαρακτηριστικών περιπτώσεων ψεύτικων ή ψευδεπίγραφων ειδήσεων και σας καλεί να ψηφίσετε με τη σειρά σας, ποια κατά τη γνώμη σας είναι η πιο τρανταχτή. Η ψηφοφορία θα κλείσει το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όσον αφορά την Ελλάδα επιλέξαμε 10 fake ειδήσεις που στην πλειοψηφία τους μεταδόθηκαν σε κρίσιμες στιγμές και με στόχο τη διαμόρφωση πολιτικού και κοινωνικού κλίματος που θα εξυπηρετούσε συγκεκριμένους σκοπούς. Κάποιες από αυτές ξεκίνησαν ως ένα αστείο, κατέληξαν όμως να προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για το επίπεδο της δημοσιογραφικής κριτικής σκέψης στην χώρα μας. Από τα Fake News εκτός συνόρων, διαλέξαμε 5 κι από αυτά  δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, οι πρόσφυγες, η Συρία και το αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Ψηφίστε εδώ πού θα δώσετε τα «Βραβεία Πινόκιο 2018»:

 

 

Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτυ για τα 10 χρόνια ανεξάρτητης ενημέρωσης από το Tvxs, με έναν Dj έκπληξη!

image

Ραντεβού το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Impact Hub Athens!