Ο συνδυασμός αστικού τοπίου και πολύ δυνατού ανέμου με ταχύτατες αλλαγές διεύθυνσης ήταν η πολυπλοκότερη φωτιά που έχω αντιμετωπίσει από τα 23 μου που είμαι εθελοντής και ως πιστοποιημένος δασοπυροσβέστης, είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού Βλάσης Σιώμος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Βαγγέλη Καραγεώργο.

Ads

«Είμαι εθελοντής από τα 23 και είμαι 54, έχω πάει και στην Ηλεία, στο εξωτερικό, έχω εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί και σαν δασοπυροσβέστης. Νομίζω ότι αυτή είναι η σημαντικότερη και πολυπλοκότερη φωτιά που έχω αντιμετωπίσει στα 31 χρόνια που ασχολούμαι»«, είπε ο Β. Σιώμος.

«Ήμασταν μέσα σε αστικό ιστό, ενώ στην Ηλεία δεν ήμασταν. Ήμασταν σε καθορισμένο σημείο, όπου ο άνεμος ήταν πολύ δυνατός και το σημαντικό είναι ότι η φορά του άλλαζε με τόση ταχύτητα. Πέρασε το μοναστήρι στο Νταού Πεντέλης, είχε ανέβει στο Λύρειο και είχε γυρίσει στον Βουτζά, με τρία-τέσσερα μέτωπα, άλλο βόρειο, άλλο δυτικό, άλλο προς τη θάλασσα. Στο μοναστήρι, πέρασε η φωτιά, έκαψε περιφερειακά. Συνέχισε στον Βουτζά», όπως είπε.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τις θέσεις περί ανακοπής του πύρινου μετώπου στην λεωφόρο Μαραθώνος, είπε χαρακτηριστικά ότι «και χίλια αυτοκίνητα να είχαμε παρατεταγμένα, κάπου θα μας πέρναγε. Τα κουκουνάρια πάνε 100 μ., οι κάφτρες».

Ads