Τέσσερα χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370 στα νερά -πιθανότατα- του Ινδικού Ωκεανού, ειδικοί της αεροπορίας έλυσαν το μυστήριο για το τι ακριβώς συνέβη και έπεσε το Boeing της Malaysia Airlines.

Ads

Στην αυστραλιανή εκπομπή 60 Μinutes ειδικοί της αεροπορίας υποστήριξαν ότι οι 238 επιβαίνοντας έπεσαν θύμα του πιλότου Ζαχάρι Αμάντ Ζαχ, ο οποίος ήθελε να αυτοκτονήσει και για αυτό έριξε το boeing της Malaysia Airlines.

Ο ερευνητής Λάρι Βανς ανέφερε ότι πιστεύει πως «ο πιλότος αυτοκτόνησε και για αυτό οδήγησε το αεροσκάφος σε ένα απομονωμένο σημείο για να το εξαφανίσει», προσθέτοντας πως «δυστυχώς δολοφόνησε, επίσης, όλους τους υπολοίπους που βρίσκονταν στο αεροσκάφος και το έκανε εσκεμμένα».

Όλοι οι εμπειρογνώμονες που εμφανίστηκαν στην αυστραλιανή εκπομπή συμφώνησαν ότι η πιθανότητα το αεροσκάφος να έπεσε από ατύχημα είναι «μία στο τρισεκατομμύριο», διευκρινίζοντας πως ο Ζαχάρι έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος.

Ads

Οι εμπειρογνώμονες, μάλιστα, κατάφεραν να αναπαραστήσουν τις τελευταίες στιγμές της πτήσης της Malaysia σε προσομοιωτή.

Ο Καναδός ερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων, ο Λάρι Βανς δήλωσε ότι πιστεύει ότι ο πιλότος Ζαχάρι έβαλε μάσκα οξυγόνου πριν αποσυμπιέσει το αεροπλάνο για να κάνει τους επιβάτες να λιποθυμήσουν και να μην έχουν τις αισθήσεις τους. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πιστεύουμε ότι ο πιλότος δεν αποσυμπίεσε την καμπίνα».

Ο πρώην Αυστραλός υπουργός Μεταφορών Μαρτίν Ντολάν απέρριψε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια υποστηρίζοντας ότι αν όντως ήταν τρομοκρατική επίθεση, η οργάνωση θα είχε σπεύσει να αναλάβει την ευθύνη από την πρώτη στιγμή.

Επίσης, κατά τους ίδιους, σκόπιμη ήταν και η ενέργεια του Ζαχάρι να «εξαφανίσει» το αεροπλάνο, να το κρύψει από τα ραντάρ, πριν το ρίξει.

Οπως υποστηρίζουν οι εμπειρογνώμονες, ο Ζαχάρι έκανε μια προσεκτική σειρά ελιγμών, ζιγκ ζαγκ, κινούμενος ακριβώς πάνω στα σύνορα της Μαλαισίας με την Ταϊλάνδη με σκοπό να μην τον πιάσουν τα ραντάρ, να εξαφανίσει την πτήση ΜΗ 370 για πάντα και μετά ανενόχλητος και χωρίς να καταγράφονται οι κινήσεις του να καταρρίψει το αεροσκάφος στον Ινδικό Ωκεανό, σε σημείο που ήξερε ότι δεν θα βρισκόταν ποτέ (και όντως δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά το δυστύχημα και παρά τις εκτεταμένες έρευνες.

Ο Τζον Ντόνσον, δικηγόρος που εκπροσωπεί εννιά οικογένειες θυμάτων της ΜΗ370 δήλωσε πρόσφατα στην News Corp Australia ότι υπάρχουν στοιχεία ότι το αεροσκάφος συνετρίβη εσκεμμένα. «Στην πτήση ΜΗ370 είχαμε έναν πιλότο που πετούσε από τη Μαλαισία στο Πεκίνο και ξαφνικά έκανε μια στροφή προς τα αριστερά. Τα αποδεικτικά στοιχεία ότι κάποιο μέλος του πληρώματος ευθύνεται για τη συντριβή του αεροσκάφους είναι πρόδηλα. Στην καμπίνα υπήρξε αποσυμπίεση, οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία, ήταν μια προμελετημένη δολοφονία. Ήταν όλα σχεδιασμένα. Οι σοροί των νεκρών δεν βρέθηκαν ποτέ».

Το αεροσκάφος Boeing 777, με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο στις 8 Μαρτίου του 2014.