Νέα στοιχεία  καταθέτει στο Τvxs.gr ο  δημοσιογράφος Πάρις Κουρτζίδης ο οποίος έχει καταγγείλει, και επίσημα στις αρχές, την αρπαγή του – υπό την απειλή όπλου – από ανθρώπους της ασφάλειας του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ώστε να κατεβάσει δημοσίευμα με τις πληροφορίες για την ποινική δίωξή του εφοπλιστή, το οποίο είχε αναρτήσει στο piperata.gr (στήλη της εφημερίδας Αξία). Το δημοσίευμα είχε αναρτηθεί στις 14 Μαρτίου και εννέα ημέρες μετά, στις 23 Μαρτίου, η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη σε βαθμό κακουργήματος.

Ads

Πρωταγωνιστές στην υπόθεση, που ήρθε στο φως πριν από μερικές ημέρες, είναι οι άνδρες της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο εκδότης της εφημερίδας «Αξία» Αντώνης Πίκουλας και ο δημοσιογράφος που εργάζεται στην ίδια εφημερίδα Πάρις Κουρτζίδης. Όλα συνέβησαν στο lobby του Hilton, μέρα μεσημέρι όταν με την απειλή όπλου, ζητήθηκε από τον δημοσιογράφο να αλλάξει το ρεπορτάζ του , στο οποίο ανέφερε πως ο Β. Μαρινάκης ισχυρίστηκε  πως πρόκειται για πολιτική δίωξη ενώ ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για πόρισμα – σοκ σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Ο δημοσιογράφος μας καταγγέλει σήμερα, πως οι ενοχλήσεις από το περιβάλλον του εφοπλιστή έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν με αφορμή  αναγγελία  δικής του έρευνας  σε σχέση με το χρηματιστηριακό σκάνδαλο,  επί κυβέρνησης Σημίτη. Ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία που έχει στα χέρια του αφορούν και μια περίοδο έως το  2008 και εμπλέκουν «αυτοαποκαλούμενα  καραμανλικά στελέχη του χρηματιστηριακού και τραπεζικού κλάδου» όπως λέει χαρακτηριστικά. αλλά αγγίζουν και τις κυβερνήσεις Παπανδρέου – Σαμαρά, με «επιχειρηματίες γαλάζιων και πράσινων αποχρώσεων» όπως τους χαρακτηρίζει. 

Σύμφωνα με τον Πάρι Κουρτζίδη, ενόχλησαν ιδιαίτερα στο παρελθόν επίσης , αποκαλύψεις του οι οποίες σχετίζονται με τα ταμεία των κομμάτων αλλά και σκάνδαλα στον χώρο του αθλητισμού και καλεί τον υφυπουργό αθλητισμού να προχωρήσει τις σχετικές έρευνες. Ο δημοσιογράφος δηλώνει ότι τα στοιχεία που έχει στα χέρια του είναι αδιάσειστα και ζητάει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να έρθουν επιπλέον στοιχεία στο φως. Όσο για τη σιωπή από την πλευρά δημοσιογράφων και ΜΜΕ τολμάει μια πρόβλεψη. «Όλοι αυτοί θα συρθούν πίσω από τα γεγονότα. Θα αναγκαστούν να τα δημοσιεύσουν δεν θα μπορούν να κάνουν αλλιώς. Ας σώσουν έγκαιρα την αξιοπρέπειά τους» λέει στο tvxs.gr

Ads

«Σάββατο βράδυ τα αναρτώ όλα. Το ένα αφορούσε τον Μαρινάκη το άλλο τον Γερόλυμπο για τον οποίο δείχνει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Κούβελος (πρόεδρος της διεθνούς Ολυμπιακής ακαδημίας ). Μου διαμήνυσαν ότι θα μου κάνουν  εξώδικα στην αρχή με αφορμή το θέμα του Καράτε. Ο Κούβελος μέσω Αθανάσιου και Πίκουλας ως αντ’ αυτού του Μαρινάκη. «Μην ξαναγράψεις για το Καράτε» μου είπαν.  Δηλαδή για σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ, που τα ξέρει ο υφυπουργός αθλητισμού και ο ΓΓΑ, τα οποία έχουν γίνει ερωτήσεις στη Βουλή και κάποια (δυστυχώς όχι όλα) έχουν φθάσει στις δικαστικές αρχές και καθυστερούν ανεξήγητα. Ο Ισίδωρος Κούβελος μου ήταν συμπαθής. Ήμουν και ο πρώτος που έμαθα από αυτόν ότι κερδίσαμε την παραμονή του αθλήματος της Πάλης στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί συνεργαστήκαμε στενά για αυτό (ήμουν ο επικεφαλής της ελληνικής και παγκόσμιας καμπάνιας – μάχης που δώσαμε) και για αυτό αμέσως μετά με επέλεξαν μάλιστα 178 χώρες για να είμαι στη διεθνή επιτροπή Media και Marketing της Πάλης. Άρα δεν είχα λόγο να στραφώ εναντίον τους. Μετά έβγαλα και το ρεπορτάζ για τον Μαρινάκη και το πόρισμα Τζίβα που ήταν διασταυρωμένο. Και ξαφνικά αυτοί οι άνθρωποι όπως ο Αθανασίου, ο Κούβελος, όλοι οι άνθρωποι του Μαρινάκη, που τους είχες για σημαντικούς, αρχίζουν να σου φέρονται με μαφιόζικες πρακτικές, γιατί τους θίγεις άλλα συμφέροντα. Αλλά κατάλαβαν ότι δεν «τα παίρνω» και για να τον ξεφτιλίσουμε, δηλαδή εμένα, κάτσε να του την πέσουμε και στο Χίλτον, γιατί εμείς είμαστε το κράτος. Και στο Χίλτον σε πάνε με ύπουλο τρόπο (με στημένο ραντεβού) και μετά σε συνοδεύουν στην “Αξία” με αρπαγή και το ζόρι και σου λένε: «Μην κάνεις καμιά μαλακία, κι εδώ να μη σε πυροβολήσουμε, τότε έξω είναι που θα σε πυροβολήσουμε σίγουρα», λέει ο Πάρις Κουρτζίδης εμφανώς ταραγμένος αλλά και αποφασισμένος.

Ισχυρίζεστε ότι η αρπαγή έγινε με αυτό τον τρόπο από ανθρώπους του Β. Μαρινάκη. Γιατί εσάς; Γιατί όχι κάποιον άλλον δημοσιογράφο που αρθρογραφεί εναντίον του;

Έκρινε το αποκλειστικό ρεπορτάζ ακριβές,  γιατί εγώ είχα γράψει όλες τις πληροφορίες. Έγραψα ότι το υπόμνημα του είναι 12 σελίδες ότι δεν απαντάει σε καμία κατηγορία επαρκώς, ότι επικαλείται ότι είναι πολιτικά διωκόμενος και τίποτα άλλο. Αυτά τα ήξερε μόνο ο δικηγόρος του. Άρα κατάλαβε ότι και το περιεχόμενο του πορίσματος θα είναι αυτό που έγραψα. Ήθελε να μάθει τις πηγές μου για να προσπαθήσει να ανατρέψει ή να διαπραγματευτεί. Αυτό μου εξήγησε μετά ο Πίκουλας. Εγώ ήξερα ότι και ο πρωθυπουργός να πάρει την Τζίβα, δεν μπορεί να το αλλάξει το πόρισμα. Μου είχαν πει λοιπόν,  ότι ήταν στον δρόμο για τον εφέτη ανακριτή . Δεν ήξερα ότι θα ανατεθεί και σε ειδικό εφέτη ανακριτή διαφθοράς,  αλλά το κατάλαβα γιατί ήταν και το ξέπλυμα και τα ναρκωτικά στη μέση . Θεώρησε λοιπόν ότι όσο το ρεπορτάζ μου είναι αναρτημένο , δεν είχε περιθώριο να κινηθεί να ανατρέψει την κατάσταση. Όσο είναι «πάνω» το θέμα,  πως θα κάνει η Τζίβα (εισαγγελέας) πίσω; Αυτά υποθέτω εγώ από τα όσα άλλωστε ισχυρίστηκαν οι άνθρωποι του όλοι. Δεν είναι ακριβώς υποθέσεις μου λοιπόν, είναι και πράγματα που μου είπε ο Πίκουλας στο αυτοκίνητο, αλλά και που μου είχε πει νωρίτερα τηλεφωνικώς ο Αθανασίου (είχε ισχυριστεί ότι τα ξέρει από τον Κούβελο). Επίσης έμαθα ότι έφυγε στο εξωτερικό τις ώρες του δημοσιεύματός μου και θα μπορούσε να θεωρηθεί ύποπτος φυγής. Αυτό μου το είπε ο Πίκουλας. Όλα αυτά βέβαια με τη νοοτροπία … ο υπάλληλός σου, είναι και υπάλληλός μου, γιατί κι εσύ είσαι υπάλληλός μου, θα κάνει ότι πω. Κι αυτή η νοοτροπία προφανώς αφορούσε όλο το σύστημα. Όλη την οργάνωση. Και των δύο πλευρών που εγώ εργαζόμουν ως δημοσιογράφος ή και ως υπεύθυνος επικοινωνίας.

Πως είστε σίγουρος ότι μιλούσε ο ίδιος στο τηλέφωνο;

Ήταν δίπλα μου και άκουγα τη φωνή του να υπαγορεύει τι θα γράψω. Μίλησε από το κινητό του μπράβου με τον Πίκουλα κιόλας μπροστά μου. Έτσι καταλήξανε ότι θα με πάνε συνοδεία στην «Αξία» να αλλάξω το ρεπορτάζ. Επίσης δεν το έχει διαψεύσει. Για όλα βγάζει μια ανακοίνωση. Ακόμη και από το εξωτερικό. Στην περίπτωση αυτή, όπου είμαι βέβαιος ότι ήταν οι μπράβοι του και οι άνθρωποι του στη μέση, δεν θα έπρεπε ήδη να έχει πάρει θέση; Μήπως δεν έμαθε τίποτα για όλα αυτά; Είναι αστείος ο ισχυρισμός αυτός αν τυχόν ειπωθεί.  Μιλάμε για την επίσημη ασφάλειά του. Ο  γιος ενός παλιού στενού και επίσημου συνεργάτη του Κόκκαλη, είδε αυτόν τον βασικό στο συμβάν μου μπράβο, αυτόν που με απειλούσε με όπλο κι όχι απλά τον χαιρετάει, τον χαιρετάει εγκάρδια και φεύγει με τον Σουρέτη. Άρα τον ξέρει καλά. Θα μας πει κι αυτός από που τον ξέρει και το ποιος ακριβώς είναι. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα. Σε λιγότερο από 24 ώρες τα βίντεο ήταν στη ΓΑΔΑ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που λειτούργησε και η ασφάλεια και ο εισαγγελέας.

Έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι αυτοί εφόσον φαίνονται στην κάμερα;

Κρύβονται. Γίνεται να τους κατηγορείς για τέτοια ζητήματα και να μη δίνουν απάντηση στην κοινή γνώμη; Γιατί δεν βγήκε να πει κάποιος ότι ο πρόεδρος ζητάει συγγνώμη, θα ζητήσει έρευνα να δει τι έχουν κάνει οι μπράβοι του…. δεν ήταν σε γνώση του… ήταν μίμος στο τηλέφωνο όχι ο πρόεδρος. Γιατί;  Γιατί δεν ανοίγουν τα τηλέφωνά τους πριν τους επιβληθεί; Όλων τους, όμως, ε! Αναφέρομαι σε όσους πρωταγωνίστησαν με τον έναν ή άλλο τρόπο και αναφέρθηκαν τα ονόματα τους. Και του Γερόλυμπου. Και του Καπράλου.

Άλλοι δεν σας κάλεσαν μετά την αποκάλυψη του πορίσματος; Πολιτικά πρόσωπα;

Κάποιοι μου τηλεφωνούσαν να μάθουν αν αληθεύει το ρεπορτάζ μου. Βουλευτές όλων των κομμάτων, ακόμη και υπουργοί. Κάποιοι από αυτούς με έπαιρναν την ώρα των απειλών. Με ρωτούσαν αν κινδυνεύω, αν είναι αληθές το ρεπορτάζ μου. Εγώ τους έλεγα ότι είναι απόλυτα ακριβές. Αυτοί λοιπόν οι πολιτικοί, ευτυχώς όχι όλοι, τώρα αποφεύγουν να με πάρουν…

Γιατί;

Γιατί θα τους πω «τι υπαγορεύει η συνείδησή σου; Δεν πρέπει να κάνεις ερώτηση στη βουλή; Δεν πρέπει να πάρεις δημόσια θέση;» Όχι για μένα. Για την ελευθερία και την ίδια την Δημοκρατία. Για τους βουλευτές της κυβέρνησης δεν θα πω πολλά, γιατί μαθαίνω ότι ήδη γνωρίζουν ότι η υπόθεση είναι εν εξελίξει, οπότε ίσως και να περιμένουν να μιλήσουν οι θεσμοί πρώτα. Οι άλλοι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν, έστω και μέσω των αρχών αν το συμβάν είναι αληθές και εξαιρετικά σοβαρό για τον τόπο μας; Ας απαντήσουν και ας αποδείξουν αυτό που θα πουν. Σε άλλη περίπτωση παρεμβαίνουν με εικασίες… Αρκεί να έχουν σκοπιμότητα για αυτό οι ίδιοι…

Δεν σας κατηγορούν ότι ενδεχομένως εξυπηρετείτε συμφέροντα ανταγωνιστών του;

Όσοι λένε ότι με έχει εξαγοράσει ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης ή και ο Κόκκαλης, να δουν ποιος αποκάλυψε τη φωτογραφία που δείχνει πως ο Σαββίδης πήγε να βγάλει το όπλο στην Τούμπα. Ας δουν αν ασκώ δημοσιογραφία  για όλους αμερόληπτα, προσπαθώντας να είμαι σωστός και δίκαιος δημοσιογράφος. Και για τον Τσίπρα έχω γράψει σκληρά, και για τον Καμμένο και για τους Σαμαρά, Μητσοτάκη.  Ακόμη και για τον Καραμανλή που ξέρω ότι είναι διαφορετικός πολιτικός. Νομίζουν ότι δεν έχω σκεφτεί ότι θα εξαντλήσουν τα πάντα;

Ποια ήταν η σχέση σας με τον κύριο Μαρινάκη πριν το συμβάν;

Το 2006 –  2007 που ήταν πρόεδρος του ΤΑΠ Ολυμπιακού , εγώ στήριζα τη γυναικεία ομάδα του βόλεϊ ως εκδότης του Redbelievers και όχι μόνο. Ήταν το νούμερο ένα σε πωλήσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά είχε και ποικίλης ύλης θέματα. Είχε μεγάλη απήχηση ακόμη, γιατί εκτός από αθλητικό ήταν και ανδρικό και γυναικείο lifestyle περιοδικό.  Με ενδιέφερε λοιπόν να στηριχθούν τα υπόλοιπα αθλήματα του Ολυμπιακού. Του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Γίναμε επίσημοι χρονομέτρες και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. 

Ήταν επαγγελματική η σχέση σας ή και φιλική;

Δυο τρεις φορές είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο. Το περιοδικό ήταν δικό μου από το 2005 που η ΠΑΕ ήταν στα χέρια του Κόκκαλη, οι Αγγελόπουλοι είχαν το μπάσκετ ,  ο Μαρινάκης ήταν στο ΤΑΠ και ο Συγγελίδης στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Ο Μαρινάκης  με είχε πάρει δυο τρεις φορές τηλέφωνο με αφορμή κείμενα του περιοδικού. Όχι όμως για να επιβάλει κάτι. Αυτή ήταν η σχέση. Γνώριζα προσωπικά και γνωρίζω όλους τους άλλους παράγοντες της ομάδας, όχι όμως τον ίδιο.

Κι από τότε ξαναήρθατε σε επαφή με την αρπαγή που καταγγείλατε ότι δεχθήκατε από δικούς του συνεργάτες ή υπήρξαν κι άλλα γεγονότα στο παρελθόν που σας συνδέουν ;

Υπήρχαν στενοί του κι άλλοι άνθρωποι που μου έστελναν «κακά μηνύματα» εκ μέρους του.

Τι τύπου;

Όχι ευχάριστα… Εξίσου απειλητικά ή και προειδοποιητικά.

Με ποια αφορμή;

Είχα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ τα οποία δεν φανταζόμουν ότι θα ενοχλούσαν έναν παράγοντα του αθλητισμού … Κι όμως…Ενοχλούσαν κι αυτόν και το περιβάλλον του.

Πολιτικού χαρακτήρα αποκαλύψεις ;

Επειδή η έρευνα είναι εν εξελίξει δεν μπορώ να σου πω πολλά. Θα σου πω όμως ότι έχω στοιχεία για  τις «ενοχλήσεις» αυτές. Ναι και πολιτικά!

Ποια ήταν τα σκάνδαλα που αποκαλύψατε και ενόχλησαν;

Το ένα θέμα αφορά στο χρηματιστήριο. Το άλλο τα οικονομικά των κομμάτων. Όταν θα αισθανθώ ότι θέλουν οι αρχές, η κυβέρνηση και πως μπορούν να αντέξουν τις αποκαλύψεις όλοι τους, και ο Τύπος, θα τα βγάλω όλα τα στοιχεία! Τα έχω όμως διασφαλισμένα για να βγουν ακόμη και αν δεν ζω! Εμπλέκονται πολύ μεγάλοι επιχειρηματίες με μετοχές φούσκες , που έτρωγαν τα λεφτά από την αύξηση μετοχικών κεφαλαίων, που συνεργάζονταν με μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες. Με κολοσσούς. Ε, έπεσα σε μία τέτοια εταιρεία.  Όταν δημοσίευσα κάτι ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα.

Ποιο συγκεκριμένα ήταν το ρεπορτάζ που ερέθισε και αρχίσατε να δέχεστε ενοχλήσεις;

Έβγαλα ένα παρασκηνιακό, στη στήλη μου «Πιπεράτα» στην Αξία, που προετοίμαζα ότι θα ακολουθήσει θέμα όπως έκανα συνήθως που είχε σχέση με το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου .  Κατάλαβαν ότι έχω στοιχεία. Μου έταξαν αρκετά μέσω τρίτων. Υπάρχουν μάρτυρες, μέιλ, μηνύματα, συνομιλίες. Μετά άρχισαν να λένε ότι εκβιάζω και θα πάνε στον εισαγγελέα. Τους έγραψα ότι αυτό θα το δεχτώ με [πολύ μεγάλη χαρά και πως ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουν! Όταν δεν μπορώ να αποδείξω κάτι δεν το λέω. Δεν κάνω τέτοια λάθη. Ας ψάξουν να δουν… Έχω πολλά εξώδικα για όσα γράφω; Κι αν έχω 2-3 σε πάνω από χιλιάδες ρεπορτάζ μου που ενοχλούν και αποκαλύπτουν, τι έγιναν αυτά τα ελάχιστα; Έχασα κάποια δίκη μήπως; Καμία! Είδαν λοιπόν ότι δεν δέχομαι λεφτά, προσφορές, πως συνεχίζω ακάθεκτος και ασυμβίβαστος και συνέχισαν με άλλους τρόπους… Στην αρχή με απιελές ΄πολων των ειδών… Και τώρα φθάσαμε σε απειλή ζωής από ένοπλους μπράβους και σε αρπαγή!

Εσείς δεν βγάλατε ποτέ την έρευνα εκείνη . Γιατί; Φοβηθήκατε;

Όταν σε εμπιστεύονται μάρτυρες που έχουν οικογένειες και ξέρεις ότι έχει χαθεί έστω κι ένα άτομο σε εκείνη την υπόθεση (ίσως τυχαία, ίσως και όχι όμως), το σκέφτεσαι δυο και τρεις φορές. Έχουν συμβεί θάνατοι που δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν φυσιολογικοί. Έχουν απολυθεί στελέχη, γιατί κατά λάθος ανακάλυψαν κάτι που «δεν έπρεπε». Αυτές οι πηγές, αυτοί οι μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος ήρθαν σε μένα και τους είπα είναι πόλεμος, θα χτυπήσω όταν είμαστε έτοιμοι. Μου έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. 

Το κάνατε για να τους προστατεύσετε;

Αυτοί οι άνθρωποι, δεν ήξεραν το μέγεθος του σκανδάλου που αποκάλυπταν άθελά τους κι εγώ στην πορεία το είδα. Φυσικά ήθελα να τους προστατεύσω. Αλλά ήθελα να ωριμάσουν και οι συνθήκες. Και οι θεσμοί να είναι έτοιμοι και η πολιτεία να μην το θάψει το θέμα. Εγώ κατάλαβα το μέγεθος από τις παρεμβάσεις που δεχόμουν: «Πάρι είσαι καλό παιδί, τους είπαμε ότι θα κάνεις πίσω» και τέτοια.

Πως είστε σίγουρος ότι ήταν από το περιβάλλον Μαρινάκη;

Χρησιμοποίησαν το όνομά του. Είναι επισήμως κάποιοι στενοί του συνεργάτες! Μπορεί αυτός να μην ήξερε τίποτα. Δύσκολο όμως πλέον αυτό να το πιστέψω… Δεν ήταν αμελητέα πρόσωπα, είχαν πάντως και τα προσωπικά τους θέματα να διαφυλάξουν επί των σκανδάλων και των αποκαλύψεων που έβγαζα. Όμως είπαν ότι με καλούν εκ μέρους του.

Τα στοιχεία του χρηματιστηριακού σκανδάλου που έχετε αφορούν στην περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη;

Ναι και μία μικρή περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζει ο ίδιος, για τον Σημίτη δεν μπορώ να πω το ίδιο, ούτε για τους επόμενους. Όμως υπάρχουν πρόσωπα της ΝΔ που εμπλέκονται και ήθελαν να αυτοχαρακτηρίζονται καραμανλικοί.

Και πολιτικά πρόσωπα;

Άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου συνδεδεμένοι με πράσινους και μπλε και μπαίνουν τόσο όσο στην πολιτική.

Πότε πρώτο αισθανθήκατε ότι κινδυνεύετε;

Όταν κατάλαβα ότι μου πείραξαν τη μηχανή. Ο άνθρωπος από το συνεργείο έχει κρατήσει τα ευρήματα. Είπα να μην το προχωρήσω τότε. Πήγαινα βήμα βήμα. Βδομάδα Βδομάδα.

Δεν ζητήσατε προστασία;

Δεν θέλω να ζω με μπράβους. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα ζήσω έτσι. Αυτό είναι δουλειά του κράτους. Όταν κάποιος θέλει να σπάσει αποστήματα το κάνει .

Σήμερα δεν προστατεύεστε;

Ναι . Από τις αρχές. Με έχουν πείσει ότι το κάνουν καλά. Τηρώ ότι μου ζητάνε , έχουν όμως και την ευθύνη από τη στιγμή που ξέρουν.

Γιατί σιώπησε η πλειοψηφία των δημοσιογράφων σχετικά με την περίπτωσή σας;

Αν συμβεί οτιδήποτε, τους καθιστώ δημόσια ενώπιόν σου εγκληματίες. Με απογοητεύουν οι συνάδελφοι. Αν όλοι κατεβάζαμε τα μολύβια, με τί θα έκαναν τη δουλειά τους; Με κλητήρες; ;  Σιωπούν και με την υπόθεση του Νοορ1. Ούτε εγώ ξέρω ποια είναι η αλήθεια. Περιμένω να μιλήσει η δικαιοσύνη. Είμαστε δημοσιογράφοι , δεν είμαστε βιαστικοί σε αυτά. Εγώ υπερασπίζομαι την ελευθερία του λόγου, του τύπου την ασυμβίβαστη ζωή του ανθρώπου. Δεν αναρωτιέται κανείς από που αντλεί την ασυλία του; Εγώ όταν πήγα να καταγγείλω την αρπαγή μου, δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν τα βίντεο από το Χίλτον και τόλμησα να το κάνω. Γιατί είχα και άλλα στοιχεία. Γιατί δεν είχαν ζυγίσει ότι ένας δημοσιογράφος μπορεί να έχει ψυχή, τόλμη αλλά και στοιχεία. Δεν μπόρεσαν να δεχτούν ότι δεν δέχτηκα λεφτά. Ζητούσαν εξαγορά. Και επειδή δεν δέχτηκα,  είπαν «ποιος είναι αυτός;» ή ακόμα πιο πονηρά «Με ποιον είναι;». Κάλεσα όλους τους συναδέλφους. Όποιος με πάρει τηλέφωνο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ εγώ θα του μιλήσω στον βαθμό που δεν θα ενοχλώ την έρευνα. Δεν πήραν. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η μάχη με τον εαυτό μας.

Η ΕΣΗΕΑ ήρθε σε επαφή μαζί σας;

Η ΕΣΗΕΑ δεν υπάρχει , το ΕΣΡ δεν υπάρχει.  Δεν είναι εκεί υποτίθεται για να ελέγξουν αν το έχουν κάνει γαργάρα το θέμα; Ότι κάποιοι δειλιάζουν κάποιοι τα παίρνουν , κάποιοι και τα δύο; Είναι πολύ απλό. Κάνετε ρεπορτάζ συνάδελφοι. Πήρε κανείς τηλέφωνο από το αστυνομικό ρεπορτάζ να ρωτήσει;  Όχι εμένα, τις αρχές: Υπάρχουν αυτά τα βίντεο; Ας κάνουν ρεπορτάζ. Αλλά σου βάζω στοίχημα , ότι όλοι αυτοί που δειλιάζουν  , θα αναγκαστούν να συρθούν πίσω από τα γεγονότα. Είναι τόσο δυνατά τα στοιχεία, που θα αναγκαστούν και να τα πουν και να τα παίξουν και να τα δείξουν. Όταν το παίζει όλος ο πλανήτης , όταν είναι κακούργημα τι θα κάνουν;

Που στηρίζετε την αισιοδοξία σας; Μόνο στα στοιχεία που έχετε;

Δεν μιλάμε για πλημμέλημα. Μέχρι τώρα τραβούσα αυτό. Είναι πλημμέλημα ο εκβιασμός άρα δεν υπάρχει άρση απορρήτου, έλεγαν. Τώρα έχουμε κακούργημα. Η απαγωγή είναι κακούργημα. Όταν σε εκβιάζουν , σε κάνουν να παίρνεις φάρμακα, να αλλάζεις χώρα και δεν τους αφορά…. είναι πλημμέλημα; Αν θέλουν να αλλάξουν κάτι στη χώρα να αλλάξουν αυτόν τον νόμο. Όπως και τον περί ευθύνης υπουργών, Κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους για ότι συμβαίνει σε αυτή τη χώρα! Κρίμα!

Γιατί σήμερα αισθανθήκατε ασφαλής να πάτε στον εισαγγελέα;

Έμαθα ότι όταν δεν μπορείς να κάνεις πόλεμο πρέπει να ανασυνταχθείς. Εκεί έφτασα και έψαξα συμμάχους. Δεν είμαι χθεσινός. Ξέρω πρόσωπα και πράγματα. Σήμερα έχω εμπιστοσύνη ότι αυτούς που χειρίζονται την υπόθεση δεν τους εξαγοράζει κανένας λεφτάς. Έλεγξα όμως ότι εκεί που απευθύνομαι δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις. Άλλωστε φρόντισα να είναι ετερόκλητοι παράγοντες όλων των βαθμίδων. Σε έναν – δυο έχω και απόλυτη εμπιστοσύνη! Ξέρω ότι με αγαπάνε ως άνθρωπο και ως μυαλό και ως δημοσιογράφο! Και εκεί που πήγε το πράγμα, δεν με ενδιαφέρει. Εγώ θα μιλάω  με ντοκουμέντα, με διευθύνσεις, ονόματα και τηλέφωνα… και ας τρέχουν να αποδείξουν ότι δεν είναι τέρατα. Γιατί είναι!

Εμπιστεύεστε απόλυτα την εισαγγελέα από ότι καταλαβαίνω . Την πολιτεία;

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι σχεδόν μόνη. Αλλά δεν είναι η μόνη! Ο πρωθυπουργός δείχνει να θέλει αλλά πρέπει να μας πείσει , ότι θέλουν όλοι της κυβέρνησης του την κάθαρση. Εγώ ξέρω ότι οι περισσότεροι σε αυτή την κυβέρνηση την θέλουν. Τη θέλουν όλοι; Γιατί εκκρεμούν οι υποθέσεις του Γερόλυμπου; Να μας πει και ο Καπράλος και ο Κούβελος τι συμβαίνει στον ερασιτεχνικό Ολυμπιακό αθλητισμό… Να μας πει ο υφυπουργός αθλητισμού ο κος Βασιλειάδης γιατί δεν ανοίγουν λογαριασμοί; Γιατί δεν γίνονται άρσεις απορρήτου; Σε τόσα θέματα σκανδάλων στον αθλητισμό και δεν ενδιαφέρεται ο κρατικός κοριός; Δείτε τι συμβαίνει και σε κοινωνικά θέματα: Τι έχει γίνει με τον Γιακουμάκη; Τι έχει γίνει με την Αναγνώστη; Εκεί στα Γιάννενα, όπου τα συμφέροντα είναι ελληνοαλβανικής μαφίας; Ε; Για ποιο λόγο ξοδεύονταν χιλιάδες ευρώ για να ψηφίσεις τον έναν ή τον άλλο στην ΕΟΕ; Δεν αρκούν οι καταγγελίες για να γίνονται έλεγχοι; Τα έχουν γράψει κάποιοι συνάδελφοι και δεν υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα και άλλων αρχών να ελέγξουν, έγιναν τέτοια πράγματα; Υπάρχει κάποιος που για να εκλεγεί αριστίνδην μοίραζε διαμερίσματα και κυκλοφορεί με Ferrari;

Δεν φοβάστε;

Όποιος πει ότι δεν φοβάται για τη ζωή του σε αυτές τις συνθήκες είναι ή φιλοσοφημένος με έναν τρόπο που δεν καταλαβαίνω, ή τρελός. Και στον πόλεμο φοβάσαι αλλά δεν δειλιάζεις. Υπήρξα αθλητής με σθένος, ήμουν σκληρός Παλαιστής και παραμένω σκληρός μαχητής στη ζωή. Είμαι Έλληνας! Και είμαι και Πόντιος!