Αποσύρονται από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο και το καθεστώς των απεργιών. 

Ads

Στην τροπολογία, μεταξύ άλλων, προβλέπεται πως για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δεύτερου (50%) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Ειδικότερα η τροπολογία αφορά: 

  • Το ποσοστό της απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων.
  • Την αποζημίωση για εργατικά ατυχήματα με ευθύνη του εργοδότη.
  • Τον προγραμματισμό και την παροχή εργασίας του προσωπικού των ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η τροπολογία θα κατατεθεί εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις, αλλά και προκειμένου να δοθεί ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση του περιεχομένου στο Κοινοβούλιο. Η κατάθεσή της προκάλεσε την αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία προκήρυξε για την Τρίτη στάση εργασίας και πορεία προς τη Βουλή.

Ads