Σε μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εξελίσσεται η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε ισόγειο διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, όπου έχασαν τη ζωή τους ένας 45χρονος άντρας και τα δυο ανήλικα παιδιά του, δίδυμα 8 ετών. 

Ads

Στο σπίτι βρέθηκαν σημειώματα του πατέρα που οδηγούν την αστυνομία να εξετάσει την υπόθεση ως περιστατικό αυτοχειρίας – παιδοκτονίας κι όχι ως ατύχημα. Έτσι οι έρευνες έφυγαν από την πυροσβεστική και τις ανάλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 06.00 τα ξημερώματα. Οι γείτονες ήταν αυτοί που ειδοποίησαν την πυροσβεστική. Οι άντρες της υπηρεσίας που έφτασαν στο σημείο, μπήκαν στο διαμέρισμα κι έσβησαν άμεσα τη φωτιά αφού ήταν μικρής έκτασης και περιορισμένη σε ένα υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος. 

Ads

Ο 45χρονος, που ήταν υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, και τα δυο παιδάκια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Ο πατέρας μεταφέρθηκε στο Γεννηματάς και τα παιδιά στο Παίδων Αγία Σοφία. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, σύμφωνα με εκτιμήσεις από αναθυμιάσεις, αφού οι σοροί δεν έφεραν εγκαύματα. Πάντως φως στα αίτια αναμένεται να δώσει η νεκροψία – νεκροτομή. 

Τα σημειώματα 

Στο σπίτι οι πυροσβέστες εντόπισαν σημειώματα κολλημένα στον καθρέφτη και κάλεσαν την Αστυνομία αφού η υπόθεση δεν παρέπεμπε πια σε ατύχημα. Φαίνεται ότι ο 45χρονος αφού κόλλησε τα σημειώματα πήγε στο υπνοδωμάτιο κι έβαλε φωτιά σε ρούχα. Κατόπιν κλείδωσε την πόρτα του σπιτιού και πήρε το κλειδί. 

Στα σημειώματα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναφέρονται με σαφήνεια οι προθέσεις του 45χρονου αλλά η απογοήτευσή του από τη ζωή. Τα σημειώματα μεταξύ άλλων φέρεται να αναφέρουν: «τι να την κάνω τη ζωή μου, δεν αντέχω άλλο».

«Στο word στο κινητό μου και στο tablet μου, θα βρείτε το σημείωμα που άφησα. Να αναλάβει την υπόθεση η κ. Νικολούλη στον Alpha γιατί είμαι σίγουρος πως η Πολιτεία και η ΕΛΑΣ δεν θα κάνουν ούτε τα μισά από αυτά που αναφέρω. Αν υπάρχει Κράτος τώρα θα φανεί. Αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση θα φανεί…», υπογραμμίζει στο ένα σημείωμά του. 

«Μην βιαστείτε να με κρίνετε, μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Να μάθετε για τα λάθη τους, να μάθετε την αλήθεια. Το χάπι της αδικίας δεν μπορώ να το καταπιώ, σας βαρέθηκα όλους. Ο πεθερός μου να ασχοληθεί με τις κόρες του και εγώ με τα παιδιά μου», σε ένα άλλο. «Πριν βιαστείτε να κρίνετε, πρώτα να μάθετε την αλήθεια, υπάρχει δικαιοσύνη ή όχι σε αυτό το Κράτος;» αναρωτιέται σε ένα ακόμη τοιχοκολλημένο σημείωμα.

Σε ένα άλλο έγραψε: «Αφού Σταύρο είχες πρόβλημα να μπω στο σπίτι που ζούσα 11 χρόνια να πάρω τα πράγματά μου, έχω και εγώ πρόβλημα που τα παιδιά μου μένουν μόνιμα σπίτι σου μέσα νύχτα. Ότι έδωσες πήρες αλήτη».

«Αυτός ο άνθρωπος βγάζει μαύρα 30.000 ευρώ το χρόνο, μαύρα. Ένσημα σε υπαλλήλους του δεν κόλλησε σχεδόν ποτέ! Πως γίνετε αυτό, με μια δουλειά που επιβάλλει τουλάχιστον δύο άτομα αν όχι τρία; Το ΙΚΑ τι θα κάνει για αυτό; Γιατί συνεχίζει να δουλεύει μαύρα; Να παίρνει σύνταξη και κάποιος άλλος που είναι νόμιμος να πεινάει;» 

«Όλα μου τα πράγματα, τα άφησα σε φτωχογειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Στους δρόμους. Το Κράτος τι θα κάνει για όλα αυτά που αναφέρω; Στις σημειώσεις που άφησα; Δεν πρέπει κάποιοι επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά;», έγραψε στο τελευταίο σημείωμα. 

Είχε τα παιδιά για το Σαββατοκύριακο 

Ο 45χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, με την οποία δεν είχαν καλή σχέση και έβλεπε τα παιδιά του το Σαββατοκύριακο. Κατά άλλες αναφορές, φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.