Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί τις δύο τελευταίες ημέρες, σχετικά με τις καταγγελίες περιπτερούχου της Μυτιλήνης για άσεμνες χειρονομίες από μετανάστη σε εικόνα του Ταξιάρχη.

Ads

Ο ιδιοκτήτης περιπτέρου είχε στείλει στο LesvosNews.gr ένα σχετικό βίντεο, στο οποίο όπως υποστήριζε δύο μετανάστες που πήγαν στο περίπτερό του, έκαναν άσεμνες χειρονομίες στην εικόνα του Ταξιάρχη και έβριζαν.

Το θέμα ανέδειξε ο Antenna στα δελτία ειδήσεών του ενώ το αναπαρήγαγαν και διάφορα sites.

Στο βίντεο φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος μετανάστης απειλεί με τις χειρονομίες του τον γιο του περιπτερά που βρίσκεται μέσα στο περίπτερο και μάλιστα με έντονο, απειλητικό τρόπο.

Το ellinikahoaxes.gr με σχετικό δημοσίευμά του αμφισβήτησε την είδηση, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα ώστε να διαπιστώνεται αν πράγματι συνέβαιναν τα καταγγελλόμενα από τον περιπτερούχο, και επί πλέον δεν υπήρχε και ήχος που να αποδεικνύει τις ύβρεις.

Ads

Θεωρώντας «ύποπτα»τα στοιχεία αυτά και το LesvosNews.gr , βρήκε και εξασφάλισε μέσω του περιπτερούχου τα αυθεντικά βίντεο από το συγκεκριμένο συμβάν.

Σε αυτά δεν φαίνεται ο μετανάστης να κάνει άσεμνες χειρονομίες στην εικόνα του Ταξιάρχη, την οποία αφού παίρνει από το ράφι του περιπτέρου στη συνέχεια την εναποθέτει στη θέση της.