Υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΣΥ αποφάσισε να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Κάτι που σημαίνει ότι το Ποτάμι θα μετέχει στο εγχείρημα της συγκρότησης νέου φορέα στην κεντροαριστερά που θα ακολουθήσει την εκλογή του αρχηγού. 

Ads

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού που ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης και ήταν πολύωρη. 

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε οριστική απόφαση και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, προκύπτει ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει σχεδόν καταλήξει στην απόφαση αυτή, αφού έλαβε διαβεβαιώσεις για την ανοιχτή διαδικασία εκλογής. 

Όπως λένε από το περιβάλλον του, έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν διεκδικεί την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του υπό ίδρυση νέου φορέα που θα υπερβαίνει τους υφιστάμενους σχηματισμούς. 

Ads

Ο κύκλος των υποψήφιων αρχηγών για την προεδρία του νέου κόμματος περιλαμβάνει μέχρι τώρα την Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Καμίνη και τον Γιάννη Ραγκούση. Σε αυτούς φαίνεται ότι θα προστεθεί και ο Γιάννης Μανιάτης που ετοιμάζεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την επόμενη Πέμπτη. Το ίδιο δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να πράξουν και οι Νίκος Ανδρουλάκης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.