«Θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές στον Ντόναλντ Τραμπ κατά την πρώτη επίσκεψή του στον ουρανοξύστη του στο Μανχάταν.

Ads

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ και φώναζαν συνθήματα εναντίον του, όπως «η Νέα Υόρκη δεν σε θέλει», «Αγάπη και όχι μίσος, αυτό κάνει την Αμερική σπουδαία», «Οι ζωές των μαύρων μετρούν»,«Η Νέα Υόρκη σε μισεί», «Δυο μέρες είναι πολύ αργά», αναφερόμενοι στο γεγονός πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρειάστηκε τρεις ημέρες για να καταδικάσει ξεκάθαρα την αιματηρή επίθεση των ακροδεξιών στην Βιρτζίνια.

Μάλιστα, χρειάστηκε η κατακραυγή από όλο το πολιτικό φάσμα των αμερικανών για τις αρχικές δηλώσεις του, όπου δεν κατονόμαζε ως υπαίτιους των επεισοδίων τους ακροδεξιούς και κρατούσε ίσες αποστάσεις.

Τελικά, ο Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκε να αποκηρύξει τους νεοναζί και την Κου Κλουξ Κλαν με έκτακτες δηλώσεις του από τον Λευκό Οίκο: «Ο ρατσισμός είναι σατανικός και αυτοί που προκαλούν βίαια επεισόδια στο όνομά του είναι εγκληματίες και τραμπούκοι, ανάμεσά τους η Κου Κλουξ Κλαν, οι νεοναζί, οι λευκοί υπερασπιστές και άλλες ομάδες μίσους. Είναι απεχθείς οργανώσεις και κτυπούν τον πυρήνα όσων αγαπάμε στην Αμερική».

Ads

image

image

image

Από ό,τι φαίνεται όμως οι δηλώσεις του ήρθαν πολύ αργά για πολλούς, που θεωρούν ότι ο Τραμπ ενθάρρυνε τους ακροδεξιούς στις ΗΠΑ με τα ρατσιστικά του σχόλια.

Γι’ αυτό και τελικά ο Τραμπ μπήκε για πρώτη φορά στον πύργο του από την…πίσω πόρτα… για να αποφύγει τους διαδηλωτές.