Άλλο ένα κεφάλαιο – και συγκεκριμένα ο πρόλογος – χωρίζει πλέον τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Μανώλη Γλέζο. Μετά τα όσα διημείφθησαν, μεταξύ τους στο Δίστομο και τα πυρά που ακολούθησαν, τώρα η πρώην πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να προλογίσει βιβλίο της Βουλής για τον Μανώλη Γλέζο με αποτέλεσμα αυτό να τυπωθεί με… λευκές σελίδες. 

Ads

Το βιβλίο «ΑΚΡΩΝΥΜΙΑ» είχαν κληθεί να προλογίσουν τρεις άνθρωποι και συγκεκριμένα οι Νίκος Βούτσης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου. Οι δυο πρώτοι έγραψαν τον δικό τους πρόλογο, κάτι όμως που δεν έκανε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, της οποίας οι σελίδες κρατήθηκαν λευκές. Φωτογραφίες ανέβασε στο twitter του, ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

image

Ο Μανώλης Γλέζος είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν η πρώην πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη από το να καταθέσει στεφάνι στο Δίστομο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης για τους εκατοντάδες Έλληνες που δολοφονήθηκαν το 1944 από τους Ναζί. Ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους επισήμους, σηκώθηκε από τη θέση του, πήρε από το χέρι τον Γερμανό πρέσβη, παρακάμπτοντας την κυρία Κωνσταντοπούλου και τον οδήγησε στο μνημείο των εκτελεσθέντων, για να καταθέσει το στεφάνι του. 

Στη συνέχεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Μανώλη Γλέζο ότι «προτίμησε να βάλει ο ίδιος με τα χέρια του τη σημαία του κατακτητή πάνω στο μνημείο των θυμάτων» – κάτι που οδήγησε σε σφοδρή κριτική για την πρώην πρόεδρο της Βουλής – με το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς να της απαντά ότι «η υπερβολή οδηγεί σε απίστευτο κατήφορο».