Προκλητικοί για μια ακόμα φορά, μιλώντας τη μόνη γλώσσα που γνωρίζουν, τη γλώσσα του ναζιστικού μίσους, οι χρυσαυγίτες μετέτρεψαν χθες σε αρένα την αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, όπου δικάζονται οι μέντορες τους. Το μένος τους ήταν τέτοιο, που δεν δίστασαν να στραφούν κατά της Μάγδας Φύσσα, κραυγάζοντας το αποκρουστικό «πού είναι ο Παύλος;».

Ads

Και όλα αυτά, μια ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του γνωστού βίντεο, που εμφάνιζε σύσσωμο τον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής να τραγουδά τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας και να χαιρετά ναζιστικά σε συναυλία που είχε οργανώσει το ακροδεξιό μόρφωμα, το 2005.

Αμετανόητοι και φανατικοί οι θαυμαστές του Ρουπακιά και υβριστές του Φύσσα δείχνουν να αποθρασύνονται. Η δημόσια κατακραυγή δεν φτάνει, ο στιγματισμός μοιάζει να θρέφει τον τραμπουκισμό τους, η ίδια η ακροαματική διαδικασία της δίκης μοιάζει να αποτελεί γι αυτούς φασιστική γιορτή.

Μπορεί να υπάρξει αντίδοτο; Μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος; Μπορεί η Πολιτεία και ο δικαστικός κόσμος να επιταχύνουν την απονομή της Δικαιοσύνης, κλείνοντας αυτόν τον αργόσυρτο δικονομικό κύκλο που ενθαρρύνει την προκλητικότητα και δημιουργεί κλίμα ατιμωρησίας;

Ads

Σε πείσμα όσων προεξοφλούσαν ότι οι χρυσαυγίτες θα έβγαζαν κάποια στιγμή τη μπλούζα με τη σβάστικα και θα φορούσαν το κοστούμι της πολιτικής ακροδεξιάς, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να παραμένει ένας μηχανισμός μιλιταριστικού χαρακτήρα, που συντηρεί η βία και θρέφει ο φανατισμός.

Ως τέτοιος κραυγάζει απάνθρωπα «πού είναι ο Παύλος;», αγνοώντας το προφανές: ο Παύλος θα είναι εδώ, όταν αποδοθεί Δικαιοσύνη! 

 Κάθε μέρα η συντακτική ομάδα του Tvxs σχολιάζει την επικαιρότητα στη στήλη «η άποψή μας»