Ο Αλέξης Μάρδας, πρώην μάνατζερ καλλιτεχνών και μέλος της ομάδας των Beatles σε μια από τις πιο δημιουργικές εποχές του συγκροτήματος, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Κολωνάκι από άτομα του περιβάλλοντός του.

Ads

Ο Αλέξης Μάρδας εντάχθηκε στην ομάδα των Beatles το 1965, ύστερα από τη γνωριμία που είχε με τον Τζον Λένον στην έκθεση Kinetic Light Sculptures.

Το θρυλικό σκαθάρι εντυπωσιάστηκε από τις γνώσεις του στην τεχνολογία (τα ηλεκτρονικά και τους φωτισμούς) και μάλιστα αφού ξεκίνησαν τη συνεργασία του χάρισε και το προσωνύμιο «Magic Alex», που τον συνόδευσε σε όλη τη μετέπειτα πορεία του.

Ο Αλέξης Μάρδας αποχώρησε από τους Bealtes το 1969, στα τελειώματα του συγκροτήματος, όταν ο μάνατζερ Allen Klein αποφασίζει να ανανέωση την ομάδα που τους στελέχωναν.

Ads

Ο 75χρονος «Magic Alex» βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Κολωνάκι από άτομα του περιβάλλοντός του που είχαν ανησυχήσει διότι εδώ και μέρες δεν είχαν νέα του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ κατά τους οικείους του το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Από την αστυνομία αναφέρουν πως δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στο σπίτι και ο ίδιος δεν φέρει στο κορμί του ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

* Φωτογραφία, ο Αλέξης Μάρδας (αριστερά) μαζί με τον Τζον Λένον