Η Wonder Woman με τις υπερδυνάμεις της επιστρατεύεται από τον ΟΗΕ στη εκστρατεία για τη χειραφέτηση των γυναικών και των κοριτσιών.

Ads

Η σουπερ ηρωίδα θα οριστεί επίτιμη πρέσβειρα του ΟΗΕ επίσημα στις 21 Οκτωβρίου, παρουσία του γενικού γραμματέα Μπαν Κι Μουν, του προέδρου της DC Entertainment Νταϊάν Νέλσον και αρκετών «επισκεπτών-έκπληξη», μεταξύ των οποίων δεν αποκλείεται να είναι και η ηθοποιός Λίντα Κάρτερ, η οποία ενσάρκωσε την σούπερ ηρωίδα τη δεκαετία του 1970.

Με το ορισμό της Wonder Woman ως πρέσβειρας του ΟΗΕ θα εγκαινιαστεί μια εκστρατεία για την ισότητα ανδρών – γυναικών σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για έναν από τους στόχους που έχει θέσει ο ΟΗΕ για την επόμενη 15ετία.

Η Wonder Woman, που αντλεί τις δυνάμεις της από τους Έλληνες θεούς και βασίζεται στο μύθο των Αμαζόνων, είναι δημιουργία του Αμερικανού ψυχολόγου και συγγραφέα William Moulton Marston, με τη συνδρομή της συζύγου του Elizabeth Holloway Marston,  και του καλλιτέχνη H. G. Peter. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο «All Star Comics» το 1941.

Ads