Η Sports Interactive, η εταιρεία δημιουργός του δημοφιλούς παιχνιδιού Football Manager, υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία στατιστικής ανάλυσης Prozone, με την οποία επισημοποίησαν τη συνεργασία τους για εκμετάλλευση των δεδομένων του παιχνιδιού από σκάουτερ που αναζητούν ταλέντα προς όφελος των μεγάλων ομάδων της Premier League και όχι μόνο.

Ads

Η εταιρεία στατιστική ανάλυσης Prozone, όπως αναφέρει το περιοδικό Humba, έχει πελάτες μερικούς από τους μεγαλύτερους αθλητικούς συλλόγους του πλανήτη. Το τριμηνιαίο αθλητικό περιοδικό επικαλείται άρθρο της Mirror, στο οποίο αναφέρεται πως οι ομάδες της Premier League θα χρησιμοποιούν τη βάση δεδομένων του Football Manager για να βελτιωθούν στον τομέα των μεταγραφών.

Οι σκάουτερ θα μπορούν μέσα από το παιχνίδι και τη μεγάλη βάση δεδομένων που έχει να αναζητούν «ελπιδοφόρα ταλέντα». Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει την ενσωμάτωση της πλούσιας και παγκόσμιας βάσης δεδομένων της απόδοσης των παικτών της Sport Interactive με την εφαρμογή RECRUITER που χρησιμοποιεί η Prozone. Η εφαρμογή RECRUITER χρησιμοποιείται ήδη από κορυφαίες ομάδες σε όλον τον κόσμο για να διευκολυνθεί η ανάλυση των αθλητών και θεωρείται σε πολλές περιπτώσεις προτιμότερη από το παραδοσιακό σκάουτινγκ όσον αφορά τη βολιδοσκόπηση παικτών και την υποβολή τους σε λεπτομερή εξέταση.

Η βάση δεδομένων του Football Manager περιέχει 250 κομμάτια βιογραφικών, αθλητικών και συμβολαιογραφικών πληροφοριών για περισσότερους από 550.000 παίκτες, προπονητές και βοηθητικό προσωπικό παγκοσμίως. Οι gamers σε όλο τον κόσμο, αλλά και επαγγελματίες του ποδοσφαίρου παγκοσμίως το έχουν αποθεώσει. Πλέον με τη συμφωνία που υπεγράφη θα αποκτήσει μια πιο ολοκληρωμένη μορφή με τη βοήθεια του λογισμικού της Prozone.

Ads

«Εδώ και χρόνια ακούμε ιστορίες από επαγγελαματίες μάνατζερς και σκάουτερς που χρησιμοποιούν τα στοιχεία μας για να βελτιωθούν στον τομέα των μεταγραφών», λέει ο Miles Jacobson, ο studio director της Sports Interactive. «Πλέον είναι επίσημο. Οι αληθινοί μάνατζερς θα βρίσκουν και θα συγκρίνουν παίκτες χρησιμοποιώντας τα δεδομένα και το σύστημα αναζήτησης με τα οποία είναι ήδη εξοκοιωμένοι οι παίκτες του Football Manager».

«Οι πληροφορίες που έχει συλλέξει το δίκτυό μας από περισσότερους από 1.300 σκάουτερς παγκοσμίως, σε συνδυασμό με την απίθανη βάση δεδομένων της Prozone, το καθιστά ένα αναντικατάστατο εργαλείο για κάθε ποδοσφαιρικό σύλλογο που παίρνει στα σοβαρά την υπόθεση των μεταγραφών νέων παικτών».

Ο Thomas Schmider, ο CEO της Prozone, πιστεύει ότι ο συνδυασμός του πλούτου της βάσης δεδομένων της Sports Interactive με το δικό τους προϊόν θα αποτελέσει φέρει τεράστια αλλαγή στον τρόπο που οι σύλλογοι αντιμετωπίζουν τη μεταγραφική περίοδο. «Το RECRUITER της Prozone κατασκευάστηκε για να αποτελέσει βοηθητικό συμπλήρωμα της διαίσθησης των σκάουτερς και των προπονητών προσφέροντάς τους αναλυτικές πληροφορίες απόδοσης για πάνω από 80.000 παίκτες παγκοσμίως».

«Δεν είναι λύση για όλα. Απεναντίας, σχεδιάστηκε για να ενδυναμώσει τους συλλόγους ώστε αυτοί να προσαρμόσουν τη λειτουργία του ανάλογα με τις δικές τους απαιτήσεις». «Η βάση δεδομένων της Sports Interactive είναι μία φοβερά ακριβής και αξιόπιστη πηγή που θα εμπλουτίσει και άλλο τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Θα συμπληρώσουμε την τεχνική βάση δεδομένων και το υλικό από βίντεο με εξαιρετικά βιογραφικά, αθλητικά και συμβολαιογραφικά στοιχεία».